شرکت داده پردازان راتین

طراحی و برنامه نویسی وب سایت، سی دی مالتی مدیا و تولید نرم افزارهای سفارشی

شرکت داده پردازان راتین

طراحی و برنامه نویسی وب سایت، سی دی مالتی مدیا و تولید نرم افزارهای سفارشی

ترفند از دسترس خارج کردن سایت زمانی که سایت را به روز رسانی می کنیم

معمولا هنگام بروز رسانی فایل های وب سایت، اگر کاربران در حال بازدید از صفحات و استفاده از امکانات وب سایت باشند، با خطاهای ناخواسته ای روبرو می شوند که این موضوع کاملا طبیعی می باشد. این موضوع می تواند باعث آزار بازدید کننده و یک تجربه ناخوشایند برای وب سایت باشد.
علاوه بر این مشکل، مسئله دیگری نیز وجود دارد. خطاهای مشاهده شده در این اوقات می توانند دارای پیام های حساس امنیتی مربوط به وب سایت باشند که این موضوع می تواند مورد استفاده افراد بدخواه قرار گیرد.
یکی از امکاناتی که همراه با ASP.NET 2.0 معرفی شد، App_Offline.htm می باشد. اگر شما یک صفحه HTML به نام App_Offline.htm به روت (root) وب سایت خود اضافه نمایید، دیگری وب سایت به هیچ درخواستی جواب نمی دهد و درخواست ها را به صفحه ی App_Offline.htm ارجاع می دهد.
صفحه App_Offline.htm می تواند شامل پیام های مناسبی همچون "سایت در حال بروز رسانی می باشد" و یا "لطفا چند دقیقه دیگر مراجعه نمایید" و غیره باشد.
این ترفند استفاده های دیگری نیز دارد. به طور مثال می توان جهت unlock و unload نموده دیتابیس های SQL Express و یا Microsoft Access که در حال حاضر در پوشه App_Data در حال استفاده (in use) هستند، مورد استفاده قرار گیرد.

تذکر:
اندازه صفحه App_Offline.htm حداقل باید 512 بایت باشد. در غیر اینصورت اگر کاربر از مرورگر IE6 استفاده نماید، به جای اینکه محتوای صفحه App_Offline.htm را ملاحظه نماید، یک پیغام خطای 404 ملاحظه می نماید.

آدرس منبع : شرکت داده پردازان راتین
آدرس سایت : www.ratin.ir

در فوتر سایت چه چیزهایی قرار می گیرد؟

یکی از قسمت های اصلی یک وبسایت فوتر (footer) آن است که در انتهایی ترین بخش آن، قبل از توضیح قانون کپی رایت، قرار دارد  و از ارزش بالایی برخوردار است. از آنجا که معمولاً فوتر آخرین بخش از سایت است که کاربر می بیند، اطلاعاتی که در آن قرار می گیرد میتواند در رسیدن به هدف وبسایت، بسیار مفید و مهم باشد.
بنابراین رعایت بعضی نکات مهم و در عین حال ساده ای در فوتر سایت ضروری است که در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنم:
  • اولین نکته ای که باید رعایت کرد این است که فوتر سایت باید از بخش اصلی سایت جدا و قابل تمییز باشد. این کار معمولاً از طریق تفاوت در رنگ فوتر با بقیه قسمت های سایت و یا جدا کردن آن توسط یک خط یا کادر انجام می شود. طوری که در نگاه اول کاربر براحتی بتواند فوتر را تشخیص دهد.
  • طراحی بخش فوتر بهتر است خیلی خاص و گرافیکی نباشد و طراحی ساده ای داشته باشد.
  • فوتر نباید حاوی اطلاعات زیاد و نوشته ها و جملات طولانی باشد.
  • در فوتر به قسمت های «درباره ما» و «تماس با ما» لینک بدهید. اگر فرض کنیم فوتر آخرین بخشی است که کاربر می بیند این مسئله حتماً مفید خواهد بود. اگر بتوانید فرم تماس کوچکی هم در فوتر قرار دهید خوب است. به شرطی که باعث شلوغی فوتر نشود. همچنین می توانید آدرس و شماره تلفن یا ایمیل خود را قرار دهید.
  • فوتر می تواند navigation خوبی برای سایت شما باشد. بعلاوه بسیاری از سایت ها site map خود را در فوتر قرار می دهند. از آنجا که فوتر در انتهایی ترین نقاط سایت قرار دارد، بهترین مکان برای قرار دادنِ site map است. زیرا کاربر پس از اسکرول کردن سایت می تواند براحتی ببیند در کجای سایت قرار دارد.
  • بسته به نوع سایت، در فوتر می توان اطلاعات مفیدی را قرارداد. برای مثال لینک به محصولات مهم یک شرکت در فوتر سایت آن می تواند بسیار کاربردی و باعث افزایش فروش آن شود. بعبارتی در فوتر می توان آن بخش از سایت که باید بیشتر به چشم بیاید و بر آن تاکید شود را قرار داد.
همچنین در مورد وبلاگها، قرار دادن آخرین پست های وبلاگ، آخرین کامنت ها، برچسب ها (tag) و دسته بندی مطالب در فوتر می تواند مفید باشد.
  • لینک فید (rss) سایت و شبکه های اجتماعی نیز معمولاً در فوتر قرار می گیرند.
  • قراردادن لینک به بالای صفحه در فوتر مفید است.
  • بهتر است به جای ستون کناری (side bar)، از فوتر استفاده کنید! محتویات و لینکهایی که در ستون کناری سایت قرار می گیرند باعث دور کردن توجه  مخاطب از مطلب اصلی سایت می شود ولی قراردادن آنها در فوتر علاوه بر اینکه باعث تمرکز بیشتر مخاطب بر مطلب اصلی سایت می شود؛ آن را به جا و به موقع به مخاطب انتقال می دهد و به قدر کافی تاثیر خود را می گذارند.
  • فراموش نکنید که اگر شما با مطالب سایتتان باعث جذب بازدیدکننده شده اید، محتویات فوتر می تواند باعث نگه داشتن بازدید کننده و ایجاد ارتباط به جا و به موقع با کاربر شود.


آدرس منبع : شرکت داده پردازان راتین
آدرس سایت : www.ratin.ir

آشنایی با تگهای label , blockquote , cite , dl , thead , tbody , tfoot , optgroup , fieldset , legend

1. ارائه توضیحات در کدهای HTML با استفاده از <!– –>
ارائه توضیحات در مورد کدهای نوشته شده یکی از اصول کدنویسی استاندارد است که می تواند شما را در حفظ ساختار کلی وب سایت نیز کمک کند.این توضیحات می توانند در مورد شروع و یا پایان یک قسمت یا جزء از وب سایت و یا توضیح در مورد تکنولوژی مورد استفاده باشد.برای ارائه توضیحات در مورد کدهای HTML می توانید به روش زیر عمل کنید.این توضیحات در Source Code قابل رویت می باشد.
   
<!-- Beginning of Nav -->
<ul>
    <li>menu item 1</li>
    <li>menu item 2</li>
</ul>
<!-- End of Nav -->
<!-- Beginning of Main Content -->
<p>This is the main content.</p>
<!-- End of Main Content -->
 Table Styles – <thead> , <tbody> , <tfoot> – 2 ساختار جدول:
در گذشته ای بسیار نزدیک استفاده از جداول ( Table ) بسیار مرسوم بود و بسیاری از طراحان وب سایت برای ایجاد ساختار وب سایت از این تگ استفاده میکردند.در طراحی های مدرن و امروزی تر از این تگ ( tag ) فقط برای ارائه اطلاعات به صورت جدول استفاده می شود و استفاده از آن بسیار محدود تر شده است.
اما استفاده صحیح از این تگ و دانستن کاربرد صحیح آن می تواند ما را در ارائه صحیح تر و بهتر مطالب به صورت جدول ( که جزء مهمی از ارائه اطلاعات در وب سایت است ) کمک کند .
میتوانید با استفاده از ساده ترین تگها ، جداول بسیار مرتب و خوبی را بسازید .یکی از خصوصیات مهم استفاده از تگ های ساده و استاندارد ، علاوه بر سادگی در استفاده ، سازگاری با هر نوع و سبک از طراحی وب سایت است.

<thead>
در برگیرنده تیتر ستون ها ، که باعث بهتر دیده شدن و تشخیص بهتر تیتر ها از دیگر مطالب و اطلاعات جدول میشود.

<tfoot>
مشخص کننده و در بر گیرنده سطر پایانی از جدول ، که همیشه پس از محتوای جدول
قرار میگیرد و خوانده میشود.

<tbody>
در بر گیرنده و مشخص کننده محتوای جداول در سطر ها و ستون ها
   
<table>
    <thead>
        <tr>
            <td>Item</td>
            <td>Qty</td>
        </tr>
    </thead>
    <tfoot>
        <tr>
            <td>Sum</td>
            <td>7</td>
        </tr>
    </tfoot>
    <tbody>
        <tr>
            <td>#1</td>
            <td>3</td>
        </tr>
        <tr>
            <td>#2</td>
            <td>4</td>
        </tr>
    </tbody>
</table>

3 – <optgroup>
استفاده از Drop Down یکی از بهترین روش ها برای ارائه اطلاعات به مخاطبان ، جهت انتخاب هستند.
با استفاده از تگ <optgroup> میتوانید اطلاعات دسته بندی شده تری را در غالب یک Drop Down در اختیار مخاطبان خود قرار دهید و انتخاب را برای آنها ساده و ساده تر کنید.
   
<select>
    <optgroup label="Baseball Teams">
        <option value="Detroit Tigers">Detroit Tigers</option>
        <option value="Chicago Cubs">Chicago Cubs</option>
    </optgroup>
    <optgroup label="Football Teams">
        <option value="Detroit Lions">Detroit Lions</option>
        <option value="Chicago Bears">Chicago Bears</option>
    </optgroup>
</select>
4 – تیتر <h1> , <h2> , <h3> , <h4> , <h5> , and <h6>
در مورد اهمیت این تگها در بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو بسیار شنیده ایم . از تگها در طراحی وب سایت بسیار استفاده میشود ، اما آخرین باری را که از تگهای <h3> , <h4> و … استفاده کرده اید را به خاطر دارید ، آیا درجه اهمیت مطالبی که با استفاده از این تگها نشان داده اید رعایت شده اند؟
استفاده از این تگها از <h1> تا <h6> برای نشان دادن درجه اهمیت مطالب و تیتر ها در طراحی وب سایت بسیار مورد اهمیت است.
استفاده از تمامی تگهای <h> می تواند در زیبایی ، استاندارد ، بهینه سازی و سادگی در طراحی وب سایت کمک چشمگیری داشته باشد.
۵ – <fieldset> and <legend>
فرم ها نقش بسیار پر رنگی در طراحی وب سایت دارند . چینش مناسب فرمها و دسته بندی مطالب در فرم ها میتواند در ارتباط با مخاطب تاثیر بسیار مثبتی داشته باشند.
با استفاده از تگ <fieldset> میتوانید محتویات یک فرم را از اجزاء پیرامون آن جدا کنید و یا فرمهایی با حجم اطلاعات بالا را به سادگی دسته بندی کنید.
و با استفاده از تگ <legend> می توانید عنوان هر بخش را مشخص نمائید.
   
<form>
   <fieldset>
       <legend>General Information: </legend>
       <label>Name: <input type="text" size="30" /></label>
       <label>Email: <input type="text" size="30" /></label>
       <label>Date of birth: <input type="text" size="10" /></label>
   </fieldset>
</form>

6 – <label>
تگ <label> یک خصوصیت ظاهری برای یک جزء ( field ) در فرم ( form ) شما نخواهد بود. با استفاده از این تگ یک خصوصیت به فرم اضافه خواهد شد. این تگ برای معرفی برچسب اجزاء یک فرم استفاده می شود . با استفاده از این تگ برچسب ها نیز قابل کلیک خواهند بود ، به این معنی که با کلیک بر روی برچسب هر text box , radio buttons , check box نیز میتواند آن را انتخاب نمائید و یا آن را فعال و یا غیر فعال کنید.
این خصوصیت فقط در text box , radio buttons , check box تاثیر گذار است .
   
<form>
    <label>Name: <input type="text" size="30" /></label>
    <label>Male: <input type="radio" name="sex" /></label>
    <label>Female: <input type="radio" name="sex" /></label>
</form>

7 – <blockquote>
استفاده از این تگ در ارائه یک متن به صورت ویژه میتواند بسیار تاثیر گذار باشد.با استقاده از این تگ میتواند یک جمله را که از اهمیت ویژه ای در متن شما برخوردار است به راحتی مشخص کنید. هنگام استفاده از این تگ به صورت پیش فرض فضاهای خالی به ابتدا و انتهای متن مورد نظر اضافه خواهد شد و با ایجاد حاشیه این متن از سایر اجزاء جدا می شود.
   
<blockquote>طراحی هدفمند وب سایت | webtarget.ir</blockquote>
8 – <cite>
از این تگ بیشتر برای ارائه یک نقل قول استفاده میشود. با استفاده از این تگ میتوانید به سادگی ، متن و نوشته ای را که ازجای دیگر نقل قول میکنید ، حالت ببخشید.
   
<blockquote>
    <p>"مدیران اثر بخش در زمان حال زندگی می‌کنند اما همیشه به فکر آینده هستند" <cite> - ال هیز </cite> </p>
</blockquote>
9 – <dl>
استفاده از لیست ( list ) یکی از بهترین روشها برای دسته بندی اطلاعات است . تگهای مختلفی برای این منظور مورد استفاده قرار میگیرند که یکی از عمومی ترین آنها ( ul , li ) هستند .
به طور کلی لیست ها به سه دسته زیر تقسیم می شوند که استفاده از هر کدام از این نوع لیست ها خصوصیات و شرایط خود را نیز دارد.

    ۱٫ Unordered List (ul) | لیست نامرتب
    ۲٫ Ordered List (ol) | لیست مرتب شده
    ۳٫ Definition List (dl) | لیست همراه با توضیحات

از لیست <dl> , <dd> , <dt> زمانی استفاده خواهد شد که نیازی به توضیح برای اجزاء در یک لیست مورد نیاز باشد.

<dl> | مشخص کننده لیست
<dt> | عنوان یک جزء از لیست
<dd> | توضیحات در مورد یک جزء از لیست
   
<dl>
    <dt>This is list item #1</dt>
        <dd>This is the definition of list item #1</dd>
    <dt>This is list item #2</dt>
        <dd>This is the definition of list item #2</dd>
</dl>
10 – &#39; , (and other ASCII characters)
استفاده از کدهای استاندارد ASCII به جای نماد ها ، اگرچه شاید یک کار وقت گیر به نظر یک طراح وب سایت برسد ، اما استفاده از این کدهای استاندارد این اطمینان را به یک طراح وب سایت میدهد که نماد مورد نظر به خوبی توسط مرورگر شناخته می شود و به نمایش در خواهد آمد.

آدرس منبع : شرکت داده پردازان راتین
آدرس سایت : www.ratin.ir

تاریخچه زمان پیدایش زبان های برنامه نویسی شی گرا


 در ابتدای پیدایش علوم کامپیوتر، برنامه‌نویسان کدهایی در سطح ماشین می‌نوشتند. به همین دلیل بیشتر توجه آنان معطوف به مجموعه دستورات ماشین بود. به تدریج زبان‌های سطح بالا ایجاد شد و در نتیجه توجه برنامه‌نویسان بیشتر به اصل مسئله معطوف گردید. اکنون سطح انتزاعی بر روی کامپیوترهای مختلف ایجاد شده است. یعنی برنامه‌ی نوشته شده روی هر ماشین اجرا می‌شود.
در زبان‌های ساخت‌یافته ، برنامه را به تعدادی روال تقسیم می‌نمودند، بدین صورت که هر روال کار خاصی را انجام می‌داد. برنامه‌نویسی شی‌گرایی اجازه می‌دهد تا سیستمی دارای اشیای مرتبط و همکار داشته باشید. کلاس ‌ها این امکان را فراهم می‌کنند که جزییات پیاده‌سازی را پشت واسط برنامه‌نویسی پنهان نمایید. چندشکلی یا چندریختی ، رفتار و واسط مشترکی را برای مفاهیم مشابه نشان می‌دهد. بدین وسیله قادر خواهید بود تا پیمانه‌های خاص و جدیدی را بدون نیاز به دست‌کاری در پیاده‌سازی مفاهیم پایه ایجاد نمایید.
در ابتدای پیدایش علوم کامپیوتر، برنامه‌نویسان کدهایی در سطح ماشین می‌نوشتند. به همین دلیل بیشتر توجه آنان معطوف به مجموعه دستورات ماشین بود. به تدریج زبان‌های سطح بالا ایجاد شد و در نتیجه توجه برنامه‌نویسان بیشتر به اصل مسئله معطوف گردید. اکنون سطح انتزاعی بر روی کامپیوترهای مختلف ایجاد شده است. یعنی برنامه‌ی نوشته شده روی هر ماشین اجرا می‌شود.
در زبان‌های ساخت‌یافته ، برنامه را به تعدادی روال تقسیم می‌نمودند، بدین صورت که هر روال کار خاصی را انجام می‌داد. برنامه‌نویسی شی‌گرایی اجازه می‌دهد تا سیستمی دارای اشیای مرتبط و همکار داشته باشید. کلاس ‌ها این امکان را فراهم می‌کنند که جزییات پیاده‌سازی را پشت واسط برنامه‌نویسی پنهان نمایید. چندشکلی یا چندریختی ، رفتار و واسط مشترکی را برای مفاهیم مشابه نشان می‌دهد. بدین وسیله قادر خواهید بود تا پیمانه‌های خاص و جدیدی را بدون نیاز به دست‌کاری در پیاده‌سازی مفاهیم پایه ایجاد نمایید.
روش‌های برنامه‌نویسی و زبان‌ها در واقع راه ارتباط با ماشین را تعریف می‌کنند. هر روش جدید، شیوه‌های نو را برای تجزیه‌ی مساله ارائه می‌دهد که عبارتند از: کد ماشین، کد مستقل از ماشین، روال‌ها، کلاس‌ها و غیره. هر شیوه‌ی جدید، نگرشی تازه جهت تبدیل نیازهای سیستم به زیرساخت‌های برنامه‌نویسی ارائه می‌دهد. تکامل این نوع شیوه‌های برنامه‌نویسی امکانی را فراهم می‌نماید تا سیستم‌های پیچیده‌تری ایجاد کنید. عکس این مطلب نیز صادق می‌باشد. یعنی سیستم‌های پیچیده می‌توانند پیاده‌سازی شوند.
اکنون، برنامه‌نویسی شی‌گرا به عنوان روش ایجاد پروژه‌های نرم‌افزاری استفاده می‌شود. این شیوه قدرت خود را در مدل‌سازی رفتارهای معمولی نشان داده است. اما این روش به خوبی نمی‌تواند بر روی رفتارهایی که بین چندین پیمانه مشترک وجود دارند، کار کند. برعکس، شیوه‌ی جنبه‌گرا تا حد قابل توجهی این مشکل را برطرف می‌کند.
در سال 1972 پارانز مفهومی به نام جداسازی دغدغه‌ها را مطرح کرده که امروزه جزء مفاهیم اساسی در فرآیند مهندسی نرم‌افزار به شمار می‌آید. این مفهوم به صورت زیر تعریف شده است:
"قابلیت تشخیص، کپسوله‌سازی و کار با دغدغه، هدف و یا مقصود هستند"
دغدغه را می‌توان به عنوان محرکی برای تقسیم نرم‌افزار به بخش‌های قابل مدیریت درنظر گرفت. برای نمونه، یک وظیفه‌مندی خاص نرم افزار و مسائلی که به خواسته‌های غیروظیفه‌مندی مرتبط می‌شوند مانند ثبت وقایع، امنیت و غیره، همگی به عنوان دغدغه هستند، البته با توجه به جداسازی دغدغه‌ها آنها را در قالب واحدهای مستقل کپسوله کرده‌اند.
در سال 1997، مشهورترین رویکرد زبان جنبه‌گرا به نام AspectJ ابتدا توسط گروهی درXerox PARC عمومیت یافت. این گروه روی پروتکل‌ها و ایده‌ی مدل‌سازی دغدغه‌های مشترک کار می‌کردند. در همان حال، گروهی در شرکت IBM برنامه‌نویسی موضوع‌گرا را مطرح کردند. برنامه‌نویسی موضوع‌گرا و عناوین بعدی آن، تحت نام "جداسازی چندبعدی دغدغه‌ها"، به جداسازی و ادغام پیمانه‌های مختلف برنامه‌نویسی بر پایه‌ی دغدغه‌هایی در ابعاد مختلف پرداخته‌اند.
نخستین کار در دانشگاه Twente هلند انجام یافت که در مورد فیلترهای ادغام‌سازی کار می‌کردند. به طوری که در پیاده‌سازی فیلترهایی که رفتار شی را در اجرا پیشرفت می‌دادند دخیل بودند. در دانشگاه Northeastern نیز انتزاعی از ساختار کلاس‌ها انجام گرفت که پشتیبانی بهتری از مفهوم دانش و رفتار عملیاتی ارائه می‌داد. در سال 1997، کریستیانا لوپز از هر دو مقاله استفاده کرد و زبان D-Java را به عنوان اولین مجموعه‌ی رسمی از زبان جنبه‌گرا ارائه نمود.
شیوه‌ی موضوعی اولین روشی بود که مفاهیم جنبه‌گرایی را با زبان مدل‌سازی یکپارچه ادغام کرد. این کار مشترکی از چندین گروه با گروه برنامه‌نویسی موضوع‌گرا است. برنامه‌نویسی موضوع‌گرا به طراحی موضوع‌گرا تبدیل شده و در سال 2001 به Theme/UML تبدیل گردید. تعریف و نمایش دغدغه‌ها برای نخستین بار در مستندات الیسا و گیل مورفی از دانشگاه British Columbia ارائه شد و در سال 2003 به عنوان بخشی از شیوه‌ی موضوعی طراحی جنبه‌گرا به نام Theme/Doc مطرح گردید.
حدود یک دهه‌ی قبل، به دنبال موفقیت درخور توجه ابزار CASE ، چیکوفسکی و کراس مبحث مهندسی معکوس و بازیابی طراحی را مطرح نمودند. تعریفی که آنها از مهندسی معکوس داشتند در زیر ارائه شده است:
"مهندسی معکوس، تحلیل یک سیستم به منظور تشخیص اجزا، ترکیبات فعلی، روابط بینابین آنها، استخراج و تولید تجریدهای موجود در سیستم و داده‌های مربوط به طراحی است."
در دو دهه‌ی قبل، محققان امکاناتی را به منظور کشف، اعمال تغییر، تحلیل، جمع‌بندی، تولید، تجزیه و به تصویر کشیدن محصولات نرم‌افزاری ابداع کردند. این امکانات شامل تهیه‌ی اسناد نرم‌افزاری در شکل‌های گوناگون، نمایش کد میانی، داده و معماری بود. اغلب ابزارهای مهندسی معکوس بر استخراج ساختار درونی سیستم موجود با هدف انتقال آن به ذهن مهندس نرم افزار تمرکز دارد. در هر صورت، این ابزارها راه زیادی در پیش دارند تا به مرحله‌ای برسند که مورد استفاده‌ی روزانه‌ی مهندسان نرم‌افزار قرار گیرند. مطالعه و درک برنامه در صنعت نرم‌افزار به منظور کنترل هزینه و ریسک چرخه‌ی تحولات سیستم‌های نرم‌افزاری از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد.

آدرس منبع : شرکت داده پردازان راتین
آدرس سایت : www.ratin.ir



آموزش PHP


بر خلاف داده های عددی و رشته ای که تنها می توانند دارای یک ارزش و یا مقدار باشند. آرایه ها می توانند حاوی لیستی از مقادیر باشند.بنابراین شما می توانید مقادیر مختلف عددی و یا رشته ای را داخل یک آرایه قرار دهید. همچنین آرایه ها خود می توانند شامل لیستی از آرایه ها باشند.

نکته:
- آرایه های استاندارد در PHP از مقادیر دادهای و یا عددی تشکیل می شوند ( این آرایه ها به آرایه های شماره گذاری شده ( indexed ) و یا برداری ( vector ) نیز معروف هستند.)
و این همانآ نامی است که Perl به این دسته از آرایه ها نسبت می دهد. در Perl آرایه هایی که خود از آرایه هایی که خود از آرایه تشکیل شده باشد. به نامهای آرایه های hash و associative و multi_dimensional شناخته می شوند. در PHP به هر دو دسته ( یک یا چند بعدی ) لفظ آ« آرایه آ» اطلاق می شود.

نسبت دادن مقادیر به متغییرها
در PHP شما به اعلان ( declare ) متغییرها احتیاج ندارید. همچنین نوع یک متغییر در هنگام عمل انتساب مشخص می شود.
در PHP برای نسبت دادن یک مقدار به یک متغییر و ذخیره آن مقدار از علامت مساوی ( = ) استفاده می کنید.در این هنگام این علامت با نام عملگر انتساب ( assignment Operater ) خوانده می شود.

مثال:

$number = 1;

$floating-number = 1.2;

$string = "Hello,World!";

نکته:در PHP نیز همانند Java Script نوع متغییر در طول برنامه می تواند تغییر کند.

متغییرهای از پیش تعریف شده
متغییرهای از پیش تعریف شده ( Predefined Variables ) انواع خاصی از متغییر ها هستند که در یکی از برنامه ها به کار گرفته می شوند:
برنامه های کاربردی سرویس دهنده وب ( web server applivations (مانند Apache ) سیستم عاملهای سرویس دهنده وب ( web server operationg system ( مانند windows nt و یا Solaris)و یا در خود مدل PHP .

در دو دسته اول این متغییر ها به متغییرهای محیطی ( variables enviromental ) معروفند .
متغییرهای از پیش تعریف شده در سرویس دهنده های مختلف ممکن است دارای تفاوتهایی باشند . بنابراین برای مشاهده این متغییرها بهتر است از تابع phpinfo() که در درسهای قبلی توضیح داده ام استفاده کنید. دو دلیل برای آشنایی شما با مفهوم متغییرهای از پیش تعریف شده وجود دارد.

دلیل اول اینست که این متغییرها در برنامه نویسی شما کاربرد خواهند داشت و دلیل دیگر آنکه با شناخت این متغییرها شما دیگر به صورت تصادفی نام یک متغییر را هم نام با این متغییرها انتخاب نمی کنید.
نمونه هایی از متغییرهای محیطی سرویس دهنده عبارتند از: Hostname ( نامی که سرویس دهنده به خود نسبت داده است) و Ostype ( سیستم عاملی که بر روی سرویس دهنده در حال اجراء می باشد.)
نمونه های از متغییر های محیطی Apache عبارتند از: Document_Root ( مکان ذخیره فایل ها بر روی سرویس دهنده) و HTTP_USER_AGENT ( جزئیاتی در مورد مرورگر و Platfrom کاربر را ارائه می دهد).
متغییر PHP-SELF پر کاربردترین متغییر PHP می باشد که نام صفحه جاری را در خود ذخیره کرده است .
نکته:
اگر شما متغییرهای خود را هم نام با متغییرهای محیطی سیستم نامگذاری کنید. نتایجی عجیب و منحصر به فردی حاصل می شوند. هر چند احتمال انجام این کار اندک می باشد. با این وجود بهتر است لستی از متغییر های محیطی سیستم را در هنگام نامگذاری متغییرها در برابر خود داشته باشید.

آدرس منبع : شرکت داده پردازان راتین
آدرس سایت : www.ratin.ir